Absolvenții din Șestaci s-au revăzut dupa jumătate de secol

S-au revăzut după jumătate de secol. Și-au amintit de frumoșii ani de școală, au povestit despre drumul parcurs. Absolvenții școlii medii din satul Șestaci, raionul Șoldănești, au revenit în instituție pentru a le mulțumi învățătorilor pentru munca depusă și sfaturile pe care le-au dat înainte de a porni în viața mare.

Doisprezece din cei douăzeci și unu de elevi, care au absolvit în 1969 școala din satul Șestaci s-au decis să revină în clasa, de unde și-au luat zborul spre maturitate. Chiar din start au convenit să-și zică precum se adresau în timpul copilăriei sale. Fetele își aminteau cum erau cocolite de băieți, iar aceștia povesteau ce năzbâtii mai făcuse.

Timp îndelungat a stat cucerită de emoții și diriginta absoșvenților, Elizaveta Martin. De altfel, doamna profesoară îi ține minte pe fiecare din discipolii săi, fapt despre care a spus în timpul revederii.

Despre severitatea demonstrată față de elevi a vorbit și Leocadia Namolovan, pe timpuri, director adjunct al școlii medii Șestaci. Doamna profesoară s-a grăbit să le spună foștilor elevi că își dorea să aibă copii interesați de carte.

Printre absolvenții școlii medii Șestaci ediția 1969 sunt funcționari care au activat în cadrul guvernului, sunt multe cadre didactice, ingineri, economiști, agricultori, buni gospodari și oameni stimați și respectați.

 

One thought on “Absolvenții din Șestaci s-au revăzut dupa jumătate de secol

  1. Mulţumesc din suflet pentru amintirile frumoase a foştilor elevi a bunicii mele Antonovici Eudochia. Plecăciune adâncă meleagului natal şi oamenilor gospodari ai acestui meleag….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.