MOLDOVA+ Polița de asigurare: colac de salvare? Fără excepții?

Poliţa de asigurare este o salvare pentru unii locuitori ai raionului Şoldăneşti. Dacă nu ar fi avut-o, ei ar fi scos din buzunar mii de lei pentru consultaţii şi tratament. Totodată, alţi şoldăneşteni se plâng că asigurarea medicală pentru care dau bani nu-i ajută cu nimic. Asta pentru că nu au nevoie de servicii medicale sau chiar dacă se adresează la doctori, poliţa nu le este de folos.

Oamenii se bucură că poliţa de asigurare acoperă unele cheltuieli medicale. Potrivit regulamentului, în clinici, pacienţii pot beneficia de diverse servicii medicale. Medicii susţin că instituţiile de asigurări în medicină acoperă cheltuilile pentru un întreg spectru de servicii. Cei care deţin poliţa fac consultaţii gratuite şi chiar unele intervenţii chirurgicale, care, în lipsa poliţei, ar fi costisitoare pentru oameni.

Conform statisticii, majoritatea celor care deţin o primă de asigurare sunt persoanele încadrate în câmpul muncii, şomerii, persoanele cu grad de disabilitate şi pensionarii. Aceleaşi date oficiale confirmă faptul că o parte din ei nu se folosesc de drepturile şi oportunităţile oferite de poliţa de asigurare.

Mai este şi o altă categorie de persoane care, deşi nu au nevoie de servicii medicale, este obligată să cumpere poliţa medicală. Ei sunt sancţionaţi că nu îşi achiziţionează poliţa până la termenul limită. Asta în pofida faptului că majoritatea acestor persoane nu au un loc de muncă şi nici în calitate de şomeri nu figureză.

Deşi, dispun de prima de asigurare medicală, unii locuitori ai raionului Şoldăneşti sunt indignaţi că la spital plătesc şi bani pentru unele servicii medicale. Ei vor ca toate consultaţiile şi analizele de laborator să nu fie taxate suplimentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.