Statistica bucură, realitatea – alarmează

S-a redus numărul infracţiunilor înregistrate în raionul Şoldăneşti. Acest lucru l-a declarat Cazimir Trocin, şeful Inspectoratului de poliţie din raion În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Raional. Potrivit lui, în prima jumătate a anului curent, în teritoriu au fost documentate vreo 120 de infracţiuni, cu o pătrime mai puţin, decât în perioada similară a anului trecut. Aproape o sută din de cauzele pornit au ajuns şi pe masa procurorilor.

De la începutul anului curent, oamenii legii din Şoldăneşti au înregistrat peste 1600 de plângeri din partea cetăţenilor. În cadrul şedinţei Consiliului Raional, Cazimir Trocin a menţionat că situaţia criminogenă din teritoriu s-a ameliorat.

Şeful Inspectoratului de poliţie din Şoldăneşti a menţionat că cele mai multe ilegalităţi au fost comise în oraşul Şoldăneşti. Aici au fost înregistrate 34 infracţiuni, cu 8 mai puţine decât anul trecut. Este dificilă şi situaţia în satul Răspopeni, unde au fost atestate 11 abateri de la legea. Cu 7 infracţiuni în primele şase luni ale anului, localităţile Olişcani, Şestaci şi Vadul Raşcov împart locul trei în clasamentul criminogen al raionului. La capătul celălalt al topului se află satele Fuzăuca, Cuşmirca, Lelina şi Alcedar, unde nu au fost înregistrate nicio infracţiune. Între altele, în perioada similară a anului trecut, în satul Alcedar au fost comise tocmai 5 crime.

Deşi colectivul inspectoratului ar fi înregistrat anumite succese, atât consilierii, cât şi primarii prezenţi la şedinţă au supus criticii activitatea poliţiei. Un motiv invocat este lipsa reacţiei prompte a oamenilor legii la solicitările cetăţenilor.

Potrivit lui Cazimir Trocin, majoritatea infracţiunilor au fost descoperite. Făptaşii sunt în vizorul oamenilor legii. Unii din ei au şi primit pedeapsa. Numai conform codului contravenţional au fost întocmite aproape 800 dosare. Vinovaţii au achitat amenzi în sumă totală de peste 350 mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.