Agheasma, elexir pentru creștini

Sfinţii părinţi spun că agheasma cea mare este un elexir pentru creştinii ortodocşi. În ajun de Botează, zeci de enoriaşi au mers şi la sfânta biserică din satul Samalşcani, raionul Şoldăneşti. Oamenii au venit pentru a lua apa sfinţită prin rugăciune şi post.
Cu vase umplute cu apă neîncepută şi mic, şi mare a venit la biserică pentru a asculta slujba din această zi. Dar şi-au dorit să ia agheasma cea mare pentru gospodăriile şi familiile lor. Creştinii spun că agheasma este apa sfinţită care se foloseşte atât pentru casă, cât şi pentru suflet.
Creştini spun că în ajunul botezului Mântuitorului, la Sfânta Biserică se face slubă importantă prin faptul că anume din această zi toate apele sunt sfinţite. Este Botezul Mântuitorului nostru în Iordan.
În cadrul serviciului divin, preotul a preciuzat că la 19 ianuarie, creştinii prăznuiesc Botezul Domnului. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante din calendarul creştin ortodox. Or, cum scrie Sfântul Ioan Gură de Aur „Hristos n-a ajuns cunoscut tuturor cand S-a nascut, ci cand S-a botezat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.