Au cinstit CARTEA

1

Festivalul național al cărții și al lecturii din acest an a fost dedicat celor 25 de ani de independeță a Republicii Moldova. La Şoldăneşti, evenimentul s-a desfăşurat cu expoziţii de cărţi noi şi vechi şi desene în baza operelor citite. Participanţii s-au ales cu diverse premii.

La etapa raională, s-au adunat totate bibliotecarele din teritoriu. Gazda evenimentului a fost biblioteca publică orăşenească din Şoldăneşti. La masa fiecărei instituţii erau expuse cele mai solicitate cărţi. Potrivit Adrianei Tiron, specialistă la direcţia raională cultură, tineret şi sport, ediţia din acest an a fost deosebită. Sursa citată a precizat că participanţii s-au pregătit mai bine, iar cei mai talentaţi cititori au venit cu desene. Operele lor au fost apreciate de juriu, care a înmânat şi premii speciale, oferite de preşedinta raionului Şoldăneşti, Svetlana Rotundu.

4 8

În cadrul festivalului naţional al cărţii şi al lecturii au fost recitate şi multe poezii. Cei mai buni la capitolul dat au fost elevii clasei a II-a de la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din centrul raional, ghidați de învățătoarea lor Victoria Lisnic. Copiii au recitat poezii închinate cărții.

Un alt concurs organizat de angajaţii secţiei cultură, tineret şi sport a fost „Cea mai originală expoziţie”. Juriul a menţionat cu premii pe Silvia Popuşoi, bibliotecară în Climăuții de Jos, pe Tatiana Rotaru din Dobrușa, pe Tatiana Ţurcanu din Glingeni, Tatiana Tiron din Alcedar, Elena Lazăr din Cotiujenii Mari şi bibliotecarei Tamara Grosu de la biblioteca publică pentru copii din oraşul Şoldăneşti.

69

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.