Aveau cazane moderne, dar înghețau. Acum, au scăpat de frig în școală

Aveau cazane moderne care funcţionau pe biomasă, dar în şcoală tot era frig. Asta pentru că sistemul de încălzire de la gimnaziu era vechi şi nefuncţional. Din această iarnă, însă, frigul nu va mai fi o problemă pentru elevii şi cadrele didactice de la Climăuţii de Jos, din raionul Şoldăneşti.

Graţie suportului financiar, oferit de Guvernul Republicii Moldova, sistemul de încălzire din gimnaziu a fost în întregime renovat. Acum, în sălile de clasă temperatura medie a aerului este de 18 grade Celsius. Cei vreo 90 de elevi şi profesorii lor nu mai sunt nevoiţi să stea la lecţii îmbrăcaţi, aşa cum făceau anterior. Nicolae Mândru, şeful Direcţiei Învăţământ a Consiliului raional Şoldăneşti, ne-a spus că schimbările de la gimnaziul din Climăuţii de Jos se datorează Biroului de Reintegrare, care a alocat 220 de mii de lei. De aceşti bani, în instituţia nominalizată a fost renovat tot sistemul de încălzire, care era deja uzat şi depăşit de timp.

Recent, a fost soluţionată problema încălzirii încăperii şi la gimnaziul din satul Glingeni. Consiliul raional a alocat 10 mii de lei pentru reparaţia cazanului de acolo. Nicolae Mândru menţionează că acum în toate şcolile este cald. În instituţiile de învăţământ de tip preuniversitar din raionul Şoldăneşti studiază peste 4 mii de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.