Birourile electorale, constituite

La Şoldăneşti, pregătirile pentru alegerile prezidenţiale sunt în toi. În raion, au fost constituite 33 de birouri de votare, cu unu mai puţin, decât la precedentele alegeri. Asta dat fiind că cele două birouri electorale din satul Răspopeni au fost comasate.

Potrivit Liubei Vidraşcu, preşedinta Consiliul electoral de circumscripţie electorală raională Nr.31, per ansamblu, în raionul Şoldăneşti, conform listelor oficiale, la 30 octombrie, la urnele de votare sunt aşteptaţi peste 33 mii de alegători. Cele mai multe secţii de votare nu vor fi în oraşul Şoldăneşti, aşa cum se obişnuia anterior, ci în comuna Cotiujenii Mari. Oamenii din această regiune vor avea 4 birouri de votare. Două vor fi chiar în satul Cotiujenii Mari şi câte una în satele Gara Cobâlii şi Cuşelăuca. Locuitorii cătunului Odaia vor merge să îşi voteze preşedintele la oficiul electoral din satul Alcedar. În Şoldăneşti vor fi trei birouri de votare. De altfel, potrivit datelor oferite la primăria oraşului erau înregistraţi 7 500 de locuitori. În acelaşi timp, listele electorale sunt 6 471 de alegători.

Potrivit Liubei Vidraşcu, la alegrile locale din 2015, în raionul Şoldăneşti, pe liste erau 33550 alegători. Din aceştia au votat doar 19294 persoane, inclusiv pe listele suplimentare au fost incluse 262 de persoane. În Şoldăneşti, la secţiile de votare s-au prezentat 2830 de cetăţeni din cei 6471 înscrişi în liste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.