Iubită și apreciată de copii și părinți

De 26 ani în slujba pedagogiei. Tatiana Durnea, învățătoare la clasele primare la liceul teoretic “Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești este una din cele mai bune cadre didactice de la nivel primar în raion. De această părere nu sunt doar colegii de serviciu ai dânsei, dar și angajații direcției de învățământ din raion. Cei mai încântați însă, de activitatea învățătoarei sunt elevii clasei “a II-a pas cu pas”.

Întotdeauna și-a dorit să lucreze în școală. Visul i s-a îndeplinit după ce a absolvit facultatea de pedagogie primară a Universității de Stat din Tiraspol cu sediul la Chișinău. Imediat după facultate, Tatiana a revenit la baștină, unde s-a angajat la o școală primară din oraș.

Învățătoarea spune că cea mai mare satisfacție nu i-o oferă salariul, ci atitudinea părinților și reușita copiilor. Pe parcursul activității sale pedagogice, dumneaei a lansat deja 6 promoții de elevi.

Colegii de serviciu au doar cuvinte de laudă în adresa Tatianei Durnea. Ei menționează că învățătoarea este o fire sociabilă și receptivă. Tocmai grație acestor calități, doamna învățătoare este iubită și apreciată de toți discipolii săi.

Învățătoarea de la liceul Alexei Mateevici spune că se mândrește cu reușitele elevilor. Mulți dintre cei care au învățat în clasa dumisale au ajuns personalități. Unii au îmbrățișat meseria de medic, profesor, inginer.

Pentru Tatiana Durnea pedagogia este mai mult, decât o profesie. Zi de zi vine la muncă cu bucurie. Sentimentul este sesizat de elevii ei care nu vor să-și dezamăgească învățătoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.