Calculatoare în loc de cărți și caiete

(Nicoleta Budurin, elevă în clasa a IX-a, LT Ștefănești)

Ce poate fi mai frumos pentru un tânăr, decât manuale în format electronic, ghiozdane ușoare, temă pentru acasă pe poștă electronica? La Liceul Teoretic Ştefăneşti din raionul Floreşti acest vis este realitate de doi ani încoace, când elevii clasei a XII-a au fost desemnați câștigători ai proiectului „Școală digitală la sat”.

De rezultatele acestui proiect se bucură, astăzi, elevii care învață în prezent în liceu, dar și profesorii care, în urma unor cursuri de instruire, au ajuns să mânuiască foarte bine calculatorul. Doamna Aurica Bodiu, directoarea instituţiei, spune că progresele sunt semnificative, chiar dacă la început nu erau prea încrezuți ca vor reuși. Elevii sunt mândri că pot acumula cunoștințe prin intermediul tehnologiilor informației. Astfel încât, după anii de liceu, foarte mulți liceeni de la Ștefănești se văd studenți la facultăți de IT sau la Economie, unde cunoștințele de calculator sunt indispensabile.

De asemenea, graţie tehnologiilor, părinților li se oferă posibilitatea de a verifica reușitele copiilor în catalogul digital, unde fiecare elev are un cod personal. ,,Dacă ai luat o notă de „patru”, gata, nu o mai poți ascunde”, ne-a atenţionat zâmbind Lidia Patraş, directoarea adjunctă a liceului. La rândul său, eleva Dumitrița Toderică ne-a explicat că, din punctul său de vedere, este mult mai interesant să lucrezi online, decât pe foaie de hârtie, iar ea și colegii ei se simt speciali pentru că au acest privilegiu.

Așadar, studiile cu ajutorul calculatorului sunt un fenomen firesc la Liceul Teoretic din Ștefănești, iar acest fapt ne demonstrează că tinerii care învaţă aici pledează pentru modernizarea învățământului, inclusiv cu ajutorul tehnologiilor informației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.