Ion Balan, un tânăr ambițios și plin de optimism

(Cătălina Budurin, eleva în clasa a XI-a, LT Ștefănești)

Ion Balan s-a născut într-o familie obișnuită din satul Ștefănești, Florești. Încă de mic a înțeles că nu este un copil ca toți ceilalți, fiind țintuit în scaunul cu rotile. În pofida acestui fapt, Ion a dat dovadă de o voință deosebită și, prin optimismul său și dorința de a face carte, i-a uimit chiar și pe cei mai apropiați.

După ce a absolvit clasa a XI-a a Liceului Teoretic Ștefănești, Ion și-a continuat studiile la Facultatea de Istorie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. Odată absolvită și aceasta, a înțeles însă că dragostea pentru IT este mult mai mare, fapt ce l-a determinat să se specializeze în acest domeniu. Timp de un an de zile, a urmat cursuri de recalificare în IT la Institutul de Formare Continuă, iar alte trei luni și le-a dedicat cursurilor de contabilitate la „Insula Speranței”. Astăzi Ion Balan muncește ca operator la Centrul Comunitar din satul natal, reușind să facă și voluntariat la Centrul Filantropic „Alinare”. Deși cu greu, a reușit să obțină permis de conducere, ceea ce îi ajută să se deplaseze mai ușor oriunde are nevoie.

Oamenii din Ștefănești și profesorii care l-au învățat au numai cuvinte de bine pentru Ion Balan. Cu oricine ai vorbi despre el, îți va spune că acest tânăr este un om cu inimă mare și că este mereu deschis, atunci când cineva îi solicită ajutorul.

Și pentru că știe cât este de greu să te descurci într-o lume mai puțin prietenoasă față de oameni cu probleme locomotorii, în vara ce s-a scurs, la inițiativa lui Ion, la Casa de Cultură din sat a fost construită o rampă de acces, care este extrem de utilă pentru oamenii aflaţi în scaune cu rotile, dar şi pentru mamele cu copii mici.

Pentru a afla mai multe despre viaţa şi iniţiativele acestui tânăr temerar, puteți să accesați un filmuleț video (https://www.youtube.com/watch?v=yFlFhUrfdhA) ori să intraţi pe blogul personal al lui Ion Balan, la adresa http://ionbalan.ml.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.