Cine stă în spatele gardului?

400 de mii de lei — pe apa sâmbetei. Stadionul de minifotbal, cu acoperire artificială, de la liceul teoretic „Alexei Maateevici” din oraşul Şoldăneşti, nu a rezistat. Secţiile gardului dimprejur sunt deteriorate, iar pe alocuri acestea lipsesc.
Chiar din start, amenajarea terenulului sportiv a pornit cu scârţ. Lipsa surselor financiare era cea mai mare problemă. Jumătate din suma necesară a fost alocată de către Consiliul Raional. Alte 200 mii de lei au fost oferiţi de către Federaţia de Fotbal. Atunci, cei de la Chişinău insistau pe durabilitatea obiectului.
Terenul era destinat nu numai elevilor. Aici veneau sportivi din tot raionul şi participau la diverse competiţii. Condiţiile bune de pe teren îi încuraja pe oameni să vină la stadion pentru a-şi consolida sănătatea. Acum, situaţia s-a schimbat.
Stadionul din Şoldăneşti este unicul de acest gen în raion. Amenajarea unui teren cu înveliş artificial era un scop mai vechi al administrației liceului. În perioada rece a anului sau pe timp de ploaie, copiii de la instituție nu aveau unde practica sportul, în special fotbalul.
În opinia administraţiei liceului, gardul nu s-ar fi distrus, dacă plasa ar fi fost de calitate. Acum, pentru reabilitarea terenului e nevoie din nou de bani. La Alexei Mateevici ni s-a spus că bugetul instituţiei nu dispune de finanţe pentru a aduce în ordine stadionul de minifotbal. Surse din cadrul Consiliului raional Şoldăneşti ne-au explicat că situaţia creată este urmare a utilizării gardului neconform. În procurarea acestuia au fost implicaţi funcţionarii din secţia economie a administraţiei raionului. Aceştia, însă, nu au fost de găsit pentru a comenta starea lucrurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.