Copiii, pe urmele celebrităților din Șoldănești

Dumitru Matcovschi, Andrei Lupan, Mihail Volontir, Gheorghe Urschi şi Aurelian Silvestru. Dânșii sunt un model pentru elevii de la liceul teoretic Alexei Mateevici din oraşul Şoldăneşti. Liceenii susţin că vor să ajungă şi ei personalităţi notorii. Un prim pas este demonstrarea de către copii a talentului artistic. Tinerii au fost secundați de dascălii lor.
Activitatea a fost organizată în cadrul unui seminar raional. La eveniment au participat profesorii de limba şi literatura română din teritoriu. După ce au asistat la o lecţie publică în clasa a X-a, oaspeţii au privit spectacolul prezentat de elevii şi profesorii liceului.
Participanţii au avut ocazia să facă un popas virtual prin mai multe localităţi ale raionului. Prin evoluările lor, gazdele i-au elogiat pe Dumitru Matcovschi, Andrei Lupan, Mihai Volontir şi Gheorghe Urschi, toţi – originari din raionul Şoldăneşti.
Elevii au înscenat şi câteva secvenţe din opera lui Aurelian Silvestru. Scriitorul a venit personal la eveniment. Dânsul a menţionat că a rămas plăcut surprins de prestaţia copiilor din Şoldăneşti. Mai mult, dascălii au precizat că graţie studierii operelor scriitorului, absolvenţii anului curent au susţinut bine examenul de bacalaureat la limba şi literatura română.
La sfârşitul activităţii, din partea administraţiei insituţiei, maestrul a primit o diplomă şi titlul onorific „Patronul spiritual al liceului”. Drept răsplată, Aurelian Silvestru a împărţit celor prezenţi ultima sa carte ieşită de sub tipar acum câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.