Asociaţia Presei Independente, cu suportul UN Women, implementează un program de susţinere a instituţiilor mass-media privind asigurarea egalităţii de gen. Întru realizarea scopului propus, va fi facilitată autoevaluarea prin prisma dimensiunii de gen a 30 de instituţii mass-media. Printre acestea este şi săptămânalul regional ,,Cuvântul”.
O astfel de întrunire s-a desfăşurat recent la Rezina. Olga Nicolenco, expert în mass-media, a discutat cu ziariştii care este starea de lucruri la ”Cuvântul”. În special, dezbaterea a fost focusată pe conţinutul produselor media din perspectiva prezenţei genurilor în mass-media televizată, scrisă şi web, dar şi modul în care instituţiile media abordează problema prezenţei echilibrate a bărbaţilor și femeilor în presă.
Participanții la discuție au menționat că femeile nu sunt destul de promovate în mass-media, politică și alte domenii sociale. Experta a precizat că sunt multe femei care pot şi care vor să candideze la diferite funcţii. Problema rezidă în faptul că ele sunt pasive, în plus, clasa politică nu manifestă suficientă voinţă şi acţiuni în a le susține.
Experta se arată încrezătoare că în urma realizării proiectului ”Dimensiunea de gen” jurnaliștii vor fi sensibilizați de a asigura egalitatea de gen în materialele scrise, iar cititorul v-a primi o informație calitativă şi echilibrată.
Referindu-se la ziarul ”Cuvântul”, deși aici se face observată o schimbare în bine, experta crede că jurnaliștii mai au rezerve cât priveşte abordarea egalității de gen.
Tudor Iașcenco, directorul ziarului ”Cuvântul” consideră că prin organizarea acestei întrevederi, jurnaliştii au fost instruiți și drept urmare vor contribui la asigurarea egalității genurilor în publicații.
În cadrul discuției, Olga Nicolenco prezentat un șir de exemple ale ziariștilor referitor la discriminarea femeilor în mass-media și publicitate. În special a fost menționat faptul că deloc rar femeile sunt prezentate prin imagini unde ele sunt dezgolite.