Expoziția ”Fabricat în Republica Moldova”, trambulină pentru parteneriate de afaceri

Expoziția ”Fabricat în Republica Moldova” zilele trecute a fost găzduită de Casa culturii din orașul Ploiești, județul Prahova din România. Acțiunea a avut drept scop fortificarea relațiilor de colaborare dintre România și Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului român.
La deschiderea expoziției ”Fabricat în Moldova” a participat viceprim-ministrul și ministrul Mediului din România, Grațiela-Leocadia Gavrilescu, Octavian Calmâc, viceprim-ministru și ministru al Economiei al Republicii Moldova, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova. Oficialii au apreciat la justa valoare gestul administrației prahovene penrtru găzduirea acestui eveniment, dar au ținut să menționeze și faptul că această expoziție se cuvine să intensifice schimburile comerciale și va dezvolta noi proiecte transfrontaliere.
Octavian Calmâc a spus că Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru este o oportunitate de a implimenta diverse proiecte economice care să influiențeze pozitiv economia țării.
Pe parcursul a trei zile, agenții economici din Moldova și-au expus produsele în Palatul Culturii din Ploiești. Produse de patiserie, cosmetice, industriale, bijuterii, fructe proaspete și uscate au atras sute de români. Aceștia nu doar au admirat, ci au și savurat gustul produselor alimentare moldave.
Raionul Șoldănești a fost reprezentat de Gospodăria Țărănească ”Cojocaru Ruslan” .Agentul economic șoldăniștean a venit la expoziție cu mere în stare proaspătă și prune uscate. Produsele au fost apreciate de consumatorii români.
Prezentă la expoziție, Svetlana Rotundu, președinta raionului Șoldănești, a menționat că participarea la acest eveniment va avea un impact pozitiv asupra econiomiei raionului. Mai mult, președinta ne-a spus că de la expoziție nu v-a pleca acasă cu mâna goală.
În cadrul expoziției ”Fabricat în Republica Moldova” au fost desfășurate mai multe activități. Scopul acestora era intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, dezvoltării de proiecte comune și derulării de parteneriate de afaceri. Una din acțiuni a fost Forumul economic bilateral România — Republica Moldova, găzduit de Sala Unirii a Palatului de Cultură Ploiești.
Expoziția ”Fabricat în Republica Moldova” este la a 16-a ediție. Două dintre acestea au fost desfășurate în Iași și Ploiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.