Profesori universitari, la sfat cu medicii din Șoldănești

Profesori universitari, la sfat cu medicii din Șoldănești

Spitalul Raional din Șoldănești a fost vizitat de mai mulți profesori- medici, angajați ai universității de medicină din capitală. Oaspeții s-au întrunit la o masă rotundă cu medicii din Șoldănești.

În cadrul întrunirii, medicii din Chișinău au menționat că această conferință a fost organizată cu scopul de a se informa de starea de lucruri din medicina de la periferie.

După ce au vizitat secțiile spitalului și au discutat cu pacienții și cu personalul medical, specialiștii din capitală au avut a constata că spitalul este dotat cu utilaj medical performant, au fost create condiții confortabile atât pentru pacienți, cât și pentru angajați. În pofida acestui fapt, instituția se confruntă cu un deficit de cadre. Potrivit administrației spitalului raional Șoldănești, instituția are nevoie de gastrolog, urolog, chirurgi,reanimatologi și ginecologi.

În cadrul întrunirii, și medicii, și profesorii din capitală au punctat mai multe probleme, soluționarea cărora ar îmbunătăți spectrul de servicii medicale și calitatea acestora. În acest scop, propunerile lansate urmează să fie discutate la nivel de minister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.