Iși doresc conducători onești

Onest, săritor la nevoie, bun conducător şi gospodar. Un astfel de primar îşi doresc locuitorii raionului Şpldăneşti. Cetăţenii nu vor promisiuni, multe din care rămân vorbe goale, ci fapte concrete de la cei, cărora le încredinţează soarta lor.
În pofida toridei de afară, cetăţenii din raion s-au grăbit la secţiile de votare. Ca rezultat, până la prânz reuşişe să-şi depună votul peste 40 la sută din persoanele cu dreptul la vot. Potrivit CEC, şoldăneştenii erau cei mai activi alegători în ansamblu pe republică. Oamenii optau pentru un trai mai decent şi o localitate mai prosperă.
Poziţia civică şi-au manifestat-o şi mulţi dintre cei pe care boala i-a ţintuit la pat. Chiar dacă nu au posibilitatea să se deplaseze la biroul electoral, aceştia au solicitat urna de vot mobilă la domiciliu. Ana Titomir din satul Cşmirca nu mai este în stare să se deplaseze fără bastoane şi însoţitor. Femeia totuşi a insistat să vină la biroul de votare.
De activism a dat dovadă şi generaţia tânără. Dânşii conştientizează că ei îşi decid viitorul şi e necesar să participe la alegeri.
Potrivit factorilor electorali, scrutinul s-a desfăşurat fără abateri care să influienmţeze rezultatul final al alegerilor. Totuşi, în ajun, prin satele raionului au fost distribuite diverse foi volante cu conţinut defaimator la adresa unor concurenţi electorali.
Potrivit informaţiei oferite la Comisia Electorală de Circumscripţie Electorală 31 Şoldăneşti, la scrutinele din 14 iunie au participat 19291 de alegători ce constituie 57,8% din persoanele cu drept de vot înscrise în listele electorale. De cea mai mare susţinere a electoratului în Consiliul
raional s-a bucurat echipa Partidului Democrat. Pentru
formaţiunea dată a votat, practic, fiecare al treilea participant la
alegeri. Pentru Partidul Liberal Democrat din Moldova au votat aproximativ 4,5 mii de cetăţeni. Următorul în clasament pentru Consiliul
Raional Şoldăneşti este Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. C\te aproximativ 9% din sufragii au acumulat Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Partidul Politic Partidul Nostru. Acestea sunt urmate de Partidul Liberal şi Blocul Electoral, condus de Iurie Leancă, care au acumulat peste 1400 şi, respectiv, 1100 de voturi.
În urma scrutinului din 14 iunie, cetăţenii au acordat vot de încredere să le conducă localităţile Adrian Sfeclă din Olişcani, Alexei Burlacu din satul Rogojeni, Iacob Guja din Şestaci şi Nicolaie Dorogan din comuna Cotiujenii Mari, Vasile Parascovei din satul Mihuleni, Andrei Bulat din Pohoarna – toți din PD, Valeriu Lopaci la Parcani, Lilia Gavrilan Samaşcani, Nicolaie Gonţa din Răspopeni – toți din PLDM și Serghei Melnic din comuna Climăuţii de Jos, susținut de PL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.