La un pas de epidemie?

La un pas de epidemie. În prima săptămână a lui februarie, în raiounul Şoldăneşti, a fost înregistrat un spor al bolnavilor de gripă şi viroze. Despre situaţia creată s-a vorbit şi în cadrul şedinţei extraordinare a comisiei pentru sănătate a Consiliului raional. Specialiştii au insistat asupra necesităţii concentrării eforturilor pentru lichidarea focarelor şi a preveni alte îmbolnăviri.
Potrivit datelor oferite de Centrul de sănătate din Şoldăneşti, pe parcursul lunii ianuarie c., au fost înregistrate peste o sută de infecţii respiratorii acute. Situaţia a luat amploare în prima săptămână a lunii curente. În prima săptămână a lui februarie, la medicii de la Centrul de sănătate din Şoldăneşti s-au adresat peste 40 de persoane cu acuze la viroze.
Doctorii presupun că în teritoriu ar fi mai multe cazuri de viroze, întrucât nu toţi bolnavii se adresează în instituţiile medicale după ajutor specializat.
Specialiştii de la Centrul de sănătate publică au menţionat că două persoane au fost diagnosticate cu gripă porcină. Actualmente, pacienţii sunt în afara oricărui pericol şi urmează tratamentul antiviral. Pentru a ţine situaţia sub control la spitalul raional au fost distribuite preparate antivirale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.