Noi oportunități pentru medici

Spitalul raional din Şoldăneşti poate concura cu instituţii din domeniu din capitală. De această părere este medicul şef al acestuia, care se mândreşte de echipamentele pe care le deţin. Acum, pacienţii nu mai sunt nevoiţi să meargă la sute de km pentru un dopler.
Prin intermediul diferitor proiecte, administraţia instituţiei a procurat echipament medical performant. Ultima novaţie este şi aparatul de ultrasonografie în format 4D.
Potrivit specialiştilor, noul aparat oferă mai multe informaţii despre organele abdominale. Graţie formatului 2D şi 4D, medicul vede toate modificările glandei mamare, organelor abdominale şi ale sistemului muscular, a glandei tiroide şi chiar a vaselor sangvine.
Pacienţii spun că sunt bucuroşi că nu vor mai pleca tocmai la Chişinău pentru investigaţii dopler. Astfel, ei economisesc timp şi bani. Şi asta nu este tot. Medicul şef al spitalului a precizat că pentru informaţii imagistice mai precise au comandat deja nişte instrumente adaugatoare. În ansamblu, în ultimii trei ani, la spitalul raional din Şoldăneşti au fost investite aproape 4 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.