Reduceri de paturi și salarii în spital

Veste tristă pentru pacienţii din raionul Şoldăneşti. Din cauza noii formule de finanţare a instituţiilor medico-sanitare, la spital a fost redus cu 20 numărul de paturi. Nici medicii nu sunt încântaţi de noile schimbări. Acum,ei nu vor mai primi şi diverse adaosuri pentru cumulări de funcţii.
La spital, am fost informaţi că deja au fost introduse câteva modificări ale regulamentului intern. Una din acestea rezidă în faptuil că la spital se vor trata doar cazurile de urgenţă şi bolnavii cronici. Cei, cărora sănătatea le mai permite, vor lua tratament la domiciliu.
Medicul şef susţine că cetăţenii nu vor avea de suferit. Ei urmează să se adreseze la medicul de familie pentru a li se oferi ajutorul necesar. Numai după ce se vor afla rezultatele investigaţiilor de laborator, medicii vor decide dacă bolnavul va fi internat sau ba. Prioritate vor avea persoanele care necesită îngrijire medicală specializată.
Doctorii de la Şoldăneşti sunt nemulţumiţi de situaţia creată. Asta pentru că şi salariile lor vor fi reduse. Medicul şef a precizat că fondul de salarizare trebuie să constituie 55% din bugetul instituţiei. În prima jumătate a anului, salarizarea a depăşi 60 la sută din banii alocaţi. Drept urmare, instituţia s-a pomenit cu o datorie de peste 300 mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.