Pentru femei, în scenă au cântat doar bărbații

Festivalul-concurs raional de muzică şi dans „În scenă doar bărbaţii” a ajuns la a V-a ediţie. În preajma zilei de 8 martie, bărbaţii, artişti amatori din raionul Şoldăneşti, au cântat şi au dansat doar pentru femei. Cei mai buni au fost premiaţi cu diplome şi premii baneşti. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Căminului de cultură George Coşbuc din oraşul Şoldăneşti.

Zeci de bărbaţi au venit în scenă ca să încânte cu vocea şi mişcările în ritm de dans femeile prezente la spectacol. Pentru a câştiga simpatia publicului şi a juriului, concurenţii au fost nevoiţi să de-a dovadă de originalitate, măiestrie interpretativă, ţinută scenică, comunicare cu publicul şi conţinut expresiv al textelor poetice. Conform totalurilor festivalului-concurs, la categoria colective folclorice de bărbaţi, învingători au devenitocul două ansambluri folclorice: „Lozioara” din oraşul Şoldăneşti şi „Floare de dor” din satul Cotiujenii Mari. Locul II l-au meritat „Stejarii” din satul Dobruşa. Aceştia au fost urmaţi de colectivul din din Chipeşca.

Printre cei mai buni dansatori s-au remarcat „Moştenitorii” din centrul raional. „Clopoţeii” din Răspopeni s-au plasat pe al doilea loc. Cu premiul trei au fost menţionaţi dansatorii din satul Găuzeni. La categoria orchestre şi colective instrumentale, cei mai buni au fost membrii fanfarei „Dumbrava” a Consiliului Raional Şoldăneşti şi orchestra de muzică populară „Trandafirii”, tot din oraşul Şoldăneşti. Ei au fost urmaţi de ansamblul de chitarişti din satul Poiana.

Pentru cea mai bună interpretare vocală, de locuri de frunte s-au învrednicit Sergiu Socolean şi Simion Muştuc din Şoldăneşti, Vladimir Urschi din satul Cotiujenii Mari, Aurel Pânzaru din satul Dobruşa şi Virgiliu Brânză din satul Mihuleni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.