Silvia MOSCALU: Cea mai importantă realizare a mea sunt discipolii

Cu rezultatele la învăţătură, care le avea, putea să devină medic, inginer, contabil, arthitect sau alt specialist bine plătit. Silvia Moscalu, managerul gimnaziului din Cuşmirca, raionul Şoldăneşti, a ales să fie pedagog. Deşi au trecut mai bine de trei decenii de când citeşte lecţii la şcoală, profesoara nu regretă niciun pic alegerea făcută. Gimnaziul din Cuşmirca a devenit a doua casă pentru dumneaei.

Imediat după absolvirea şcolii pedagogice din Lipcani, în anul 1984, Silvia Moscalu s-a angajat în sat instructoare de pioneri şi educatoare la grupa cu zi prelungită. După trei ani de lucru, dânsa şi-a continuat activitatea deja în calitate de învăţătoare la clasele primare. În 1988, administraţia instituţiei de învăţământ i-a încredinţat şi funcţia de organizator.

Din anul 1999, Silvia Moscalu este manager la gimnaziul din Cuşmirca. Pe atunci, în sat, era şcoală medie de cultură generală. Pe parcursul activităţii sale în calitate de director, şcoala din sat a fost de câteva ori reorganizată. Mulţi ani, aici a fost liceu. Din cauza numărului mic de elevi, actualmente, la Cuşmirca, este doar gimnaziu.

Pe parcursul activităţii sale, Silvia Moscalu a reuşit să atragă multe proiecte. Astfel, în ultimii zece ani, directoarea a investit peste 2 milioane de lei. De aceşti bani, dânsa a reparat interiorul şi exteriorul clădirii, a schimbat geamurile şi uşile, a dotat toate sălile de clasă cu tot necesarul şi a aprovizionat gimnaziul cu materiale didactice.

Recent, în instituţie au fost efectuate alte schimbări. Sala unde se desfăşoara fizica a fost renovată şi dotată cu tot necesarul. La fel a fost reparată sala de festivităţi şi cea sportivă. La bibliotecă au fost cumpărate cărţi noi.

 

Silvia Moscalu este unul din cei mai longevivi manageri de şcoală. Dânsa a reconfirmat că merită să fie director şi la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager din 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.