Polițiștii, alături de sinistrați

O familie din satul Poiana a rămas sub cerul liber în urma ploilor puternice de acum 3 săptămâni. Furtuna le-a scos acoperişul de pe casă, iar tavanul s-a prăbuşit. Angajaţii Inspectoratului de poliţie din Şoldăneşti nu au rămas indiferenţi de situaţia creată şi le-a oferit ajutor material celor de la Poiana.

În satul Poiana, familia Ciorici a avut cel mai mult de suferit din cauza averselor.  Imediat cum au aflat despre nenorocirea acestora, poliţiştii s-au mobilizat şi au colectat bani. De suma adunată, ei au cumpărat produse alimentare şi mărfuri de uz casnic.

Casa unde locuiau cei cinci membri ai familiei Ciorici nu are decât două odăi. În noaptea când s-a dezlănţuit furtuna toţi erau în casă, inclusiv cei doi copii minori.

Din cele peste 70 de foi de ardezie, doar şase au rămas întregi. Stăpâna gospodăriei spune că anul trecut a schimbat ardezia de pe casă. Vântul puternic a rupt şi firele electrice, a deteriorat şi gardul. Cea mai mare problemă le-a provocat-o prăbuşirea tavanului. Acum familia este nevoită să stea pe la rude până vor repara prejudiciile.

Surse din cadrul Consiliului Raional ne-au spus că, în ansamblu, în teritoriu au fost distribuite 11 mii de foi de ardezie. Dintre acestea, peste două mii au fost oferite locuitorilor oraşului Şoldăneşti, 1500 de bucăţi au primit cei din satul Cobâlea. La Cotiujenii Mari au fost distribuite aproape o mie de foi de ardezie, iar la Poiana 600.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.