Șefa grădiniței, concediată dupa revizie

Concediată pentru că şi-ar fi însuşit salariul unei angajate. După un deceniu de activitate, directoarea grădiniţei de copii din satul Vadul Raşcov, raionul Şoldăneşti, a fost eliberată din funcţie. Femeia insistă că a fost calomniată. În opinia ei, complotul a fost organizat de primarul comunei, care în campania electorală ar fi promis această funcţie unei tinere din sat.
Scandalul de la instituţia preşcolară din Vadul Raşcov a luat amploare acum câteva zile. În cadrul controlului financiar, desfăşurat la primăria comunei, Vasiliţa Botnarenco ar fi insistat că fost angajată la grădiniţă în baza unei „cereri depuse formal”. Asistenta medicală i-ar mai fi spus revizorului că nu şi-ar fi onorat obligaţiile de serviciu din care cauză salariul pentru suplinirea funcţiei de asistent medical la grădiniţă i l-ar fi dat şefei instituţiei, Tatianei Roşca. Directoarea respinge acuzaţiile şi spune că lucrătoarea avea card şi îşi ridica banii de la bancă.
Conform actului reviziei efectuate de Direcţia teritorială inspectare financiară Bălţi, asistenta medicală i-ar fi transmis şefei grădiniţei 3508 lei. Aceasta ar fi suma salariului calculat pentru munca în cumul la grădiniţă. Solicitată de jurnalişti, Vasiliţa Botnarenco a refuzat să se pronunţe la subiect.
Valeriu Cerici, primarul comunei se arată îngrijorat de situaţia de la grădiniţa de copii. În opinia dumisale, la instituţie este dezordine. Conducându-se de concluziile revizorului, primarul a dispus eliberarea Tatianei Roşca din funcţia de director al grădiniţei.
Actul reviziei a fost remis procuraturii raionului. Deja a fost iniţiată examinarea rezultatelor controlului, efectuat în ansamblu la primăria Vadul Raşcov.
Tatiana Roşca nu-şi recunoaşte vinovăţia şi spune că va ataca în instanţa de judecată nu doar dispoziţia de concediere, ci şi declaraţiile asistentei medicale.
În dispoziţia de concediere a Tatianei Roşca din funcţia de director al grădiniţei de copii, primarul Valeriu Cerici face trimitere la articolul 86 Codul Muncii, litera O „Semnarea de către conducătorul unităţii (filialei, subdiviziunii), de către adjuncţii săi sau de către contabilul-şef a unui act juridic nefondat care a cauzat prejudicii materiale unităţii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.