Și-a omorât fratele. Spune că din imprudență

Un bărbat de 30 de ani, din raionul Şoldăneşti, va sta la puşcărie. Dânsul şi-a omorât fratele mai mare. Pentru aceasta, instanţa l-a trimis în penitenciar de tip închis, pe un termen de opt ani.
Ancheta a durat un an şi jumătate. Oamenii legii au stabilit că incidentul a avut loc pe teritoriul unei stâne din satul Chipeşca. Cei doi ar fi consumat împreună băuturi alcoolice. Cearta dintre cei doi fraţi s-a transformat în bătaie. Condamnatul şi-a trântit fratele de câteva ori pe podeaua din beton. Expertiza medico-legală a confirmat că victimei i-au fost cauzate vătămări corporale grave, periculoase pentru viaţă.
În instanţa de judecată, copiii victimei au cerut ca inculpatul să nu fie pedepsit, ci eliberat. Şi avocatul a solicitat recalificarea cazului în temeiul art.157, adică vătămare gravă, cauzată din imprudenţă. Instanţa a respins doleanţa apărătorului.
Condamnatul şi-a recunoscut integral vinovăţia în cele incriminate. Din start, el a declarat că vrea să fie pedpsit mai blând, întrucât nu a vrut moartea fratelui său. Medicii legişti au concluzionat că dacă victimei îi era acordat ajutor medical necesar la timp, decesul putea fi evitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.