Și-a omorât fratele. Spune că din imprudență

Un bărbat de 30 de ani, din raionul Şoldăneşti, va sta la puşcărie. Dânsul şi-a omorât fratele mai mare. Pentru aceasta, instanţa l-a trimis în penitenciar de tip închis, pe un termen de opt ani.
Ancheta a durat un an şi jumătate. Oamenii legii au stabilit că incidentul a avut loc pe teritoriul unei stâne din satul Chipeşca. Cei doi ar fi consumat împreună băuturi alcoolice. Cearta dintre cei doi fraţi s-a transformat în bătaie. Condamnatul şi-a trântit fratele de câteva ori pe podeaua din beton. Expertiza medico-legală a confirmat că victimei i-au fost cauzate vătămări corporale grave, periculoase pentru viaţă.
În instanţa de judecată, copiii victimei au cerut ca inculpatul să nu fie pedepsit, ci eliberat. Şi avocatul a solicitat recalificarea cazului în temeiul art.157, adică vătămare gravă, cauzată din imprudenţă. Instanţa a respins doleanţa apărătorului.
Condamnatul şi-a recunoscut integral vinovăţia în cele incriminate. Din start, el a declarat că vrea să fie pedpsit mai blând, întrucât nu a vrut moartea fratelui său. Medicii legişti au concluzionat că dacă victimei îi era acordat ajutor medical necesar la timp, decesul putea fi evitat.

Lasă un răspuns