Şi fetele vor la armată

Tinerele din raionul Şoldăneşti şi-au încercat pregătirea fizică în rând cu băieţii încadrați în concursul dedicat Zilei recrutului. Deşi ele nu au putut fi încadrate în competiţie, acestea au alergat împreună cu băieţii la distanța de 100 metri. În total, la eveniment, au participat 110 tineri din localităţile raionului Şoldăneşti.

Ziua recrutului din primăvara acestui an a adunat pe terenul sportiv din satul Olişcani tineri din 19 primării din teritoriu. Băieţii s-au întrecut la diferite probe sportive.

Conform rezultatelor competiţiilor, la alergarea pe o distanţă de 100 m, cea mai rapidă dintre fete a fost Claudia Ştefârţă din satul Poiana. Printre flăcăi, cel mai bun rezultat la această probă l-a înregistrat Andrei Bulat din oraşul Şoldăneşti. Cât ţine de proba alergare la distanța de 1000 metri, cel mai rapid a fost Petru Paierele din satul Vadul Rașcov din oraşul Şoldăneşti.

La bara fixă, cel mai rezistent, având cele mai multe ridicări, a fost Ion Iancu din satul Găuzeni. Aruncarea grenadei a fost o altă probă tradiţională în cadrul manifestaţiei Ziua recrutului. Cea mai îndepărtată aruncare a avut-o Andrei Rusu din centrul raional.

Tragerea otgonului i-a pus la grea încercare pe bravii băieţi. În aceste competiţii a învins echipa din Şoldăneşti.

Printre activităţile desfăşurate pe terenul sportiv, tinerii au avut parte şi de un şou militar prezentat de către băieţii din cadrul Brigăzii cu destinaţie special din orașul Bălți.

Potrivit informaţiilor oficiale, în această primăvară, 36 de tineri din raionul Şoldăneşti urmează să fie înrolaţi în rândurile Armatei Naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.