Orașul Șoldănești a rămas fără parc și fără bani

Aproape jumătate de milion de lei au fost irosiți de fosta conducere a Prmăriei Șoldănești pentru schița de amenajare și renovare a parcului central. O sumă exagerată, spun experții, mai ales că documentul nu mai este de folos și nu ar corespunde cerințelor. Astfel, locuitorii orașului au rămas și fără bani în bugetul local, dar și cu un parc lăsat de izbeliște, plin de buruieni și gunoi.

Alee cu flori, havuz, foișoare și zonă de joacă pentru copii, chiar și o discotecă de vară și un muzeu. Toate acestea urmau să fie în acest parc din centrul oraşului, pe o suprafață de circa 3 hectare. După cum se vede, însă, aici sunt doar câteva leagăne, balansoare vechi şi o scenă improvizată în aer liber, care arată jalnic, iar băncile din preajmă necesită reparaţie.

În 2013, primăria oraşului Şoldăneşti, pe atunci în frunte cu liberal-democratul Alexandru Tinică, a inițiat un proiect care prevedea amenajarea și modernizarea parcului central. Tot Tinică a fost și cel care a condus grupul de lucru responsabil de selectarea companiei care urma să realizeze schița de proiect. La licitația din septembrie 2013 au participat două companii, iar câștigătoare a devenit Avensa Consulting. Pentru realizarea lucrărilor de proiectare, firma a cerut peste 400 mii lei.

Potrivit documentelor din dosarul licitației, cealaltă firmă a solicitat un preț dublu. Contactat de reporterul Impuls TV, Ivan Cicanci, directorul Consit Pro, spune că nu a participat la licitaţie şi a fost uimit, când a primit o scrisoare de la primăria din Şoldăneşti prin care era informat că oferta firmei sale a fost refuzată.

One thought on “Orașul Șoldănești a rămas fără parc și fără bani

  1. Pingback: Curtea de Apel Chișinău respinge cererea lui Alexandru Tinica vizavi Impuls TV - NEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.